RAFİNE TV

Serdar Ali Çelikler, Rafine Sohbet'te: Mourinho tehlikeli adam

Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Merve Toy'un sunduğu Rafine Sohbet programına konuk oldu. Çelikler; Arda Turan belgeselinden Jose Mourinho'ya, TFF seçimlerinden Türkiye ekonomisine, Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Loading...

Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Merve Toy'un sunduğu Rafine Sohbet programına konuk oldu. Çelikler; Arda Turan belgeselinden Jose Mourinho'ya, TFF seçimlerinden Türkiye ekonomisine, Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Serdar Ali Çelikler'in açıklamaları:

"YOUTUBE NE DİYORLARDI"

🗣️ Serdar Ali Çelikler: 2017’de ben ilk YouTube programı yaptığımda. 2017 yani çok geç değil. 7 sene evvel. Neredesin diye soruyorlardı, YouTube’dayım diyorduk. Youtube ne diyorlardı. Yani YouTube ne falan deniyordu o zamanlar öyle bir durum vardı. 7 sene sonra geldiğimiz noktada bugün Türkiye’nin en önemli gazetecileri de YouTube’da büyük kitlelere erişiyorlar. İş yapan başka, içerik üretenlerin hepsi de artık bu mecralarda. Burada korkutucu olan şey şu; çok hızlı gelişti, birden bire gelişti. Her zaman birden bire bu kadar çabuk yükselen yerler bir süre sonra düşüyorlar. Bir süre sonra şey azalıyor. İşte 10 tane mecra varsa 3’e düşüyor 4’e düşüyor. Bir ara herkes gazete kuruyordu. Mesele bi ara Türkiye’de 20 tane falan gazete vardı. Ondan sonra üçe dörde beşe düştü. Bugün herhalde 2 tane falan kaldı. Ondan sonra televizyon desen aşağı yukarı. Bir ara herkes haber kanalı kuruyordu şimdi mesela haber kanalı işinden biraz entertainment’e dönüş başladı. Spor kanallarında da 4-5 tane spor kanalı vardı ve en azından kanal yoksa da kanalların spor programları biraz genişti, onlar biraz azaldı. Bu YouTube’daki şey de azalacak. Yoğunluk da azalacak. Atıyorum 30 tane varsa 5’e düşecek mesela. Ama bundan sonra kalite artacak. Bence, başka başka mecralarda da işte X bunu yapmaya çalışıyor biliyorsun, Elon Musk. Her şeyi X’in içerisinde kullanın gibi bir düşüncesi var onun. O bir şekilde burayı da yayıncılık hayatına çevirecek. Bir süre sonra X yayınları başlayacak. Bir süre sonra dakikalık şeyler başlayacak. Tiktok’tur, reels’dir, 3 dakikalık falan. Ciddi hızlı gelişiyor. Yani 2017-2024 yedi yıl olmuş. Yedi yılda, 7 yıl öncesinde böyle şeyler hayal bile edilemezdi yani. O yüzden de müthiş bir hızlı gelişim var. Dünya da oraya doğru gidiyor.

KİMLERİ TAKİP EDİYOR?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Deniz Akoğul'u çok beğeniyorum. Akıl Oyunları diye bir kanalı var, onu beğeniyorum mesela. İyi bir YouTuber ve tanıştım da. Üstelik hani çok da süper profesyonel olmayan bir ortamda çekimlerini yapıyor ama ben ondan yararlanıyorum bilgilerinden. Hasan’ı beğeniyorum. Hasan Arda’yı ama mesela onun her programı değil, belli programlarını çok beğeniyorum. Bazı kanalların bazı işlerini beğeniyorum. Kısa Paslar'ın bir iki işini beğeniyorum mesela, De Marke'nin bir iki işini beğeniyorum. Bizim genel geçer bizim gibi yorumculardan birilerinden bahsetmeden anlatmaya çalışıyorum ki genç arkadaşlarımıza şey olsun moral olsun. Var öyle beğendiğim bir iki kişi var. Hastalık Bu Futbol'u beğeniyorum kanal olarak. Bir de Fatih Altaylı’yı beğeniyorum. O da başarılı bir genç YouTuber. 😀

İYİ YORUMCU OLUR DEDİĞİ FUTBOLCULAR KİMLER?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Ozan Tufan çok başarılı olur… Çok başarılı… Ozan Tufan çok başarılı bir YouTube figürü olur. Çünkü bir kere izledim kendini… Birkaç kez izledim. Kendi ile dalga geçmeyi bilen esprili bir çocuk. Aşırı iyi, çok başarılı olacak yani bugünden hatta menajerine söyledim. Bıraktığınızda biz talibiz diye. Ozan Tufan bir aslında ne diyeyim bizim sosyal medya fenomeni yani o videoları filan dönüyor ya. Onun hakkında biraz komik videolar da yapıyorlar ya onlar falan da. Dolayısıyla o anlamda o kitlenin de bilinirliğine sahip biri. Futbolu bırakıp bu işlere gitmek isterse yeri hazır. Direkt transfer teklifi edeceğiz yani ettik hatta. Bırakmadan ettim. Şimdi de başarılı çok arkadaşımız var. Nihat başarılı mesela. Ümit Karan’ı da beğenirim genelde. Serhat başarılı, Serhat çok izleniyor. Başarılılar, rakamlar iyi.

FENERBAHÇELİ OLMAK YORUMLARINI ETKİLİYOR MU?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Negatif etkiliyordur. Yani biraz daha bazen elimizin ayarını kaçırıyoruzdur yani, Fenerbahçe etkiliyordur yani. 

🎙️ Merve Toy: Normalde yorumlarını diğer takımlara filtreleyip Fenerbahçe'ye filtrelemiyor musun?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Yani yok filtrelemiyorum. Filtrelesem bu hissedilir. Ama şöyle yani belki birazcık daha yakıştıramadığım kendimce. Kendimce yakıştıramadığım bazı konularda olması gerekenden daha sert eleştiriyor olabilirim. Onu kabul ediyorum. Belki de 2 konuda eleştiriyi kabul ediyorum, biraz kendimizin tuttuğu takımlara yönelik daha sert davranıyoruz, bazılarımız. Ya bu benim arkadaşım ama ben hani arkadaşım dahil kimseyi tanımam diye bazen de kırıcı oluyorum. Yani ben şey demiştim. Bazen hani atıyorum Merve benim arkadaşım… Seni mesela Merve de senin arkadaşın o yüzden eleştirmiyorsun demesinler diye olması gerektiğinden fazla eleştiriyor olabilirim. Yani belki öyle hatalar yapıyorumdur.

🎙️ Merve Toy: Spor camiasında benim için çok özeldir, her şeyimi emanet ederim arkama bakmam dediğin kim var?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Kimse yok. Spor camiasından mı? 

🎙️ Merve Toy: Bana emanet etmez misin sen ya? Aa yüzüme bakarak...

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Seni saymıyorum. Sen çünkü sorunun cevabı sen değilsin. Sen sordun diye. Spor camiasında çok iyi arkadaşlarım var tabii.

"TÜRKİYE ÇOK PAHALI"

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Çok pahalı abi Türkiye. Alex "çok pahalanmış" dedi ve birçok başka programa da konu oldu. Aşırı pahalı ya. Türkiye çok pahalı bence Türkiye’de döviz de çok pahalı. TL çok pahalı. Türkiye genel olarak çok pahalı bir ülke, bu hale geldi. Çok pahalı bir ülkeyiz. Yani bu kadar pahalı olmamalı. Ayrıca çok pahalıya kötü şeyler alıyoruz. Yani en önemli şey bu. Çok pahalıya kötü yemek yiyoruz. Çok pahalıya kötü ayakkabı alıyoruz. Çok pahalıya kötü pantolon alıyoruz. Çok pahalıya kötü bileklik alıyoruz. Çok pahalıya kötü fincan alıyoruz. Çok pahalıya kötü yemek yiyoruz. Çok pahalıya kötü hizmet, hizmet iyi ama çok pahalı her şey çok pahalı. Çok pahalıya kötü internetimiz var abi. Bunu kabul edelim yani. Bunu kabul edelim. Çok pahalı ve internet kötü abi. Yani çok pahalıya kötü elektrik, iki de bir şey düşüyor faz düşüyor bilmem ne voltaj düşüyor. Çok pahalıya çok kötü arabalara biniyoruz. Çok pahalı olsun da bari hiç olmazsa hani kardeşim burası Türkiye biraz da pahalı olsun filan diyelim bari hani memleketimizdir filan ama hiç olmazsa biraz kaliteli bir şeylere harcıyoruz, kaliteli bir şeyler tüketiyoruz diyelim. Hem bu yok hem pahalı, anlayamıyorum yani. Oturdun çay kahve 1000 lira, bitti yani.

EVLİLİĞİ TAVSİYE EDER Mİ?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Evli birisi olarak tabii ki ederim. Hem de 2 kere evlenmiş. 

🎙️ Merve Toy: Eşin izlemeyecek olsa?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Ya ben ederim ben şöyle ben evlilik insanıyım. Şöyle söyleyeyim şu dönemde evlenmek çok zor abi onu da söyleyeyim, katılıyorum ona. Diyelim ki çok paran var. Hiç maddi olarak herhangi bir sıkıntın yok. Bu dönemde genelde evlenmek kolay bir şey değil. Çünkü şöyle birisi ile hayatını geçireceksin sadece onunla evlenmiyorsun. Ailesiyle evleniyorsun, kardeşiyle, annesiyle, babasıyla da evleniyorsun aslında. Yani bunları idare edebilecek misin, böyle birisi misin? Ya işte mesela çok önemli bir yemekteyken akşam gelirken şey alsana falan telefonunu alacak adam mısın sen veya öyle bir kadın mısın? Bunları düşünmen lazım. Aziz Sancar, Nobel aldım geldim gene de çöp atılması gerekiyordu dedi ya. Adam Nobel almış, eve gelmiş yani çöpü atman gerek demiş eşi. Sen mesela böyle birisi misin? Böyle birisi isen evlen. Eninde sonunda çöpü atacaksın abi. Burada gelip Ali Koç’a falan sallayacaksın, eve gidip çöpü atacaksın abi. Ondan sonra çocuğunun altını değiştireceksin ne bileyim bulaşık makinasını boşaltacaksın. Yani sen bunu yapabiliyorsan evlen. Kardeşim beni arayıp da işte 2 kiloda 2 tane de ekmek al eve gelirken telefonu gelmesin adamıysan sen , öyle birisiysen evlenme. Yoksa şey değil 2 ekmek al mevzusu değil. Bir şey yani. Evde bakıcılar var onlar alsınlar bölümü işi değil bu. Bence evlensinler, sevdikleriyle evlensinler... Git evlen bence.

YORUMCU OLMASA HANGİ MESLEĞİ SEÇERDİ?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Gazeteci olurdum gene. Gazetecilikten devam ederdim.

🎙️ Merve Toy: Hayır, medyayı çıkardık oradan...

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Hiçbir iş yapamazdım… Onu çok düşündüm ben ne iş yaparım diye. Herhalde hiçbir iş yapamazdım. Bilmiyorum, başka iş bilmiyorum… Yani iletişim sektöründe olurdum ben gene halkla ilişkiler yapardım ya reklam satardım. 

🎙️ Merve Toy: Ticaret falan?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Ticaret işte ufak denedik. Başarısız olduk. Ticarette başarısız olduk bir daha dener miyim ? Deneyebilirim ama tabii tecrübeliyim artık, daha fazla tecrübeliyim. Ticaret zor hele Türkiye’de aşırı zor abi. Büfe açtık onun içinde döner de vardı. Sadece döner değil tost da satıyorduk yani. Büfe işte büfe aslında karlı bir iş, büfe iyi bir iş aslında yani Beşiktaş’ta iyi bir yer iyi bir lokasyon. İyi bir lokasyonda iyi bir yerde yani sokağımızın köşesi de iyiydi. Büfe iyi bir yer büfe iyi bir iştir yani. Günde mesela yani 50 kg döner satan yer iyi para kazanır…İşte biz tavuk döneri 25’leri bulmuştuk bir ara. 

🎙️ Merve Toy: Neden battınız?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Uzun hikaye, usta kaçtı falan filan. Bilmediğin iş yapınca öyle oluyor. Birisine bağlı olduğun için bağlı olduğun kişi gittiği zaman batıyorsun. Yani dolayısıyla kendi bildiğin işte batmazsın. Şimdi burası benim, ben kurdum prodüksiyonu. Ali Gürsoy kurmuş. Ali şimdi prodüksiyonu bilmez, arkadaşın yaptığı işi bilmez ama mesela ben bilirim. Ben mesela herkes gitse tek başıma bu çekimi yaparım. Orada bilmiyordum bu işi o yüzden orada battık yani. O yüzden bir daha bir iş yaparsak en azından şunu öğrenmiş olduk. İşi bilen adama ortaklık vereceksin. Madem ona muhtaçsın, madem o şefe muhtaçsın o şefe muhtaçsan yani ortaklık vereceksin.

Serdar Ali Çelikler'in TFF seçimleri hakkındaki açıklamaları:

🗣️ "Hükümetin A grubu, B grubunu yendi"
🗣️ "Hanedan kavgası"
🗣️ "Ekrem İmamoğlu'nun kısmi etkisi var"
🗣️ "Erdoğan, oyun kurucumuz aynı mesajı verdi"

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Abi zeminler yine kötü, hakemler eh işte, hani bir değişim var ona biraz daha zaman verelim, ışıklandırma kötü, fiyatlar çok yüksek. Diyorum ya çok pahalıya kötü maç izliyoruz diye. Çok pahalıya kötü internet var ya çok pahalıya kötü maç var bir de. Bilet fiyatları falan da pahalı. Anadolu takımları hiç... Geçen seneden en ufak bir gelişme göstermemişler. Küçük 1-2 tane hamleler yapabilmişler. Gene işte FB-GS yüksek bedelli transferler yapmış gözüküyor. Beşiktaş yakaladı. Bir yükselmeye çalıştı. O çıtaya tutunmaya çalıştı. Trabzon oraya doğru tırmanmaya çalışıyor. 

🎙️ Merve Toy: Beşiktaş adına sevindim bu sezona iyi başlamalarına. Beşiktaş, 3 büyüklerden kopuyor görüntüsü sergilemeye başlamıştı. Galatasaray makası fazla açıyor gibi görünüyordu. Fenerbahçe yetişir yetişemez ama güçlü camiası nedeniyle dışarıdan finanse edilip yakalar diye düşünüyorsun. Ama Beşiktaş'ta öyle bir şey yok gibi görünüyordu.

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Ya şöyle Yüzüklerin Efendisi’nde Elflere 3 yüzük vermişler ya. Orada dizisinde söylüyor, diyor ki; Bir diktatörleştirir, iki böler, üç dengedir. O yüzden üç büyükler olması lazım. Yani iki büyük yaratalım falan. İstanbul’un üç büyükleri; Trabzonspor… Bunu tutmamız lazım. Yani iki büyüğe indirelim tek büyük biziz filan. Taraftar desin de. Taraftar öyle desin de… Dolayısıyla Beşiktaş’ın da bu yükselmeye ihtiyacı vardı. Bir iki hamle daha lazım. Hasan Bey de başarılı başladı iki kupa ile başladı altı ayda.

YENİ NESİLDEN BEĞENDİĞİ TEKNİK ADAMLAR KİMLER?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Futbol anlayışımız uymuyor. Benim sevdiğim futbol o değil ama Çağdaş Atan’ı başarılı buluyorum. Burak, başarılı olur gibi geliyor. Emre’nin mesela çok başarılı olacağını düşünüyordum, çok hayal kırıklığına uğradım. Şeyi göstermedi, iyi bir teknik direktör olmayacak gibi duruyor. Volkan bir tek Hatay’da bir dönem gördük. Yani birkaç takım çalıştırman lazım.

ARDA TURAN: YÜZLEŞME BELGESELİNE ELEŞTİRİLER

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Çok iyi PR çalışması yapmış Okan. Tebrik ediyorum kendisini. Belgesel olmamış o, bir belge yok çünkü ortada. Arda'ya demişler ki belli ki baba senin imajını toplamamız lazım, senin böyle birkaç tane çıkıntın var. Bunları törpülememiz lazım, gel bak sen bunlardan ricat et, bazılarından özür dile, bazılarında ya ben pişman değilim de, bazılarını da kardeşim ben orda haklıydım de...

"MOURİNHO TEHLİKELİ ADAM"

🎙️ Merve Toy: Mourinho'nun sivri dili meşhur zaten. Burada da oraya doğru gidecek gibi görüyoruz. Ne kadar artar sence? Mourinho ile ilgili hikayede neler yaşanır?

🗣️ Serdar Ali Çelikler: Tabii ki gidecek. Burada da yapacak. Zamanını yerini en iyi kendi bilecek, taraftarların hoşuna gidebilir. Bazen kendi taraftarına da yapacak ama, kendi başkanına, kendi yönetimine, kendi futbolcusuna da yapmışlığı var. Gider orada onu da söyler bana verilen kadro bu der. Yani o tehlikeli adam, onunla çalışırken dikkatli olmak lazım… Yani "benim kadrom bu kadar kardeşim" der. Golcüm yok, işte 35 yaşındaki Eto'o var demiş adam, o yüzden yarın öbür gün futbolcusuna da sallayabilir. Hocası, başkanına da sallayabilir. Bunlara herkesin hazırlıklı olması lazım, çok eğleneceğimiz çok zekice basın toplantıları göreceğiz. Adamın birinci eleştirisi kendi muhabirlerine, yani takımın kulübün muhabirlerineydi, hayatımda ilk defa bu kadar uzun basın toplantısı yapıyorum ve sorular çok şey filan dedi adam. Yani bu benim cevaplayacağım sorular değil filan dedi. Başkan da işte Türkiye'ye hoş geldin dedi, bilmiyor ki başkanı konuştu mu 45 dakikadan aşağı konuşmuyor… Çok uzun konuşuyor.