Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Merve Toy'un sunduğu Rafine Sohbet programına konuk oldu. Demirkol; dijital medyadan Mourinho'ya, Osimhen'den Beşiktaş'a, Arda Güler'den Montella'ya, ülke ekonomisinden günlük hayatına kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamaları:

Aybars Kuday ile Bu Gidiyoo'nun 7. bölümü yayında! Konuk: Serhat Emir Aybars Kuday ile Bu Gidiyoo'nun 7. bölümü yayında! Konuk: Serhat Emir

"FENERBAHÇE NOKTA ATIŞI YAPTI"

🗣️ Mehmet Demirkol: Fenerbahçe bence çok nokta atışı yaptı. Yani orta sahada eksiği var deniyordu, şu anda 2 takım çıkar Fenerbahçe orta sahası. Ya Fred'e yedek alın diye bir yangın var etrafta ya Fred'in yedeği... Kardeşim Fred’in yedeği dediğin nasıl bir adam mesela? Amrabat olmuyor mu oraya? Kostic olmuyor mu? İsmail olmuyor mu? Fenerbahçe'nin şu anda orta sahasındaki 5-6 oyuncudan çıkacak 4 ayrı varyasyonu var. 4 ayrı varyasyonla oynayabilir. Her bir oyuncu olmadan bir orta saha kurabilir.

"ERDEN TİMUR'UN EKSİKLİĞİ ZANNETTİĞİMDEN ÇOK BÜYÜK"

🗣️ Mehmet Demirkol: Galatasaray çok kötü idare ediliyor. Erden Timur'un yarattığı boşluk benim zannettiğimden çok daha büyük. Ya bu kadronun bu hale gelmesi... Ya Kerem'i satıyorsun 12'ye, o parayla 2 oyuncunu göndermek için para veriyorsun. Sergio Oliveira'ya 5.8 milyon euro gitsin diye verdiler. Adam gidecek bir de 2 yıl Olympiakos'tan da para kazanacak. Ben hayatımda böyle bir anlaşma görmedim. Böyle bir saçmalık olamaz. Normal bir kulüpte, şu anlaşmayı yaptığın anda dünyanın hiç bir kulübünde görevde kalamaz oradaki profesyoneller.

"TÜRKİYE'DE BEŞİKTAŞ'I SAVUNMAK KOLAY DEĞİL"

🎙️ Merve Toy: Ben Süper Kupa galibiyeti dışında Beşiktaş'ı değerlendirirsem, 3 büyüklerden artık kopuyor gibi geliyordu.

🗣️ Mehmet Demirkol: Beşiktaş öyledir hep böyle olur. Bir daha bunlar galiba şampiyon olamayacak dersin. 2 defa olur üst üste. Rafa Silva'yı getirmek inanılmaz bir bütçe. Immobile inanılmaz bütçeler bunlar ama o bütçeleri harcayıp yapamayan da var. Hakikaten oyun Beşiktaş'a çok uydu, iyi bir geçiş oyunu oynuyorlar. Türkiye'de onu savunmak kolay değil. Avrupa'da problemler çıkacaktır.

ARDA GÜLER, REAL MADRİD'DEN AYRILMALI MI?

🗣️ Mehmet Demirkol: Real Madrid'e gitmek çok ciddi bir tercihti. Yani kimse sana oynama garantisi vermez. Oynama garantisi aldı gitti deniliyor ama ona söylenen şu; kardeşim bizim bu 18-20 kişilik kadromuzda olacaksın sen. Seni hiçbir yere kiraya vermeyeceğiz, burada olacaksın. Geçen senenin başında esasen Leverkusen istedi Arda’yı. Geçen senenin ortasında Ancelotti iki dakika konuştu onunla, Real Madrid'den ayrılmaktan vazgeçti. Şimdi yine gidiyorum demeye başladı. Ancelotti bir daha iki dakika konuşmayabilir seninle. Ben olsam Real Madrid'e hiç gitmezdim. Ama Real Madrid'i reddetmek de çok zor bir şey. Yani o dalgayı yakaladın gittin çünkü geçen sene çok fazla oyuncu yoktu ortalıkta ve orada bir anda dalga oluştu. Şimdi Arda'ya sorsan acaba geçen sene başında Leverkusen'e gitse miydin diye belki de diyecekti ki ya çok daha iyi bir tercih olabilirmiş. Kalacaksın mücadele edeceksin abi çok zor kararlar ama kalacaksın mücadele edeceksin derken milletin de canını sıkmayacaksın yani afra tafrayla değil mücadele ederek... Yapıyor demiyorum yapma diyorum.

MOURINHO'NUN GALATASARAY'A GÖNDERMELERİ

🗣️ Mehmet Demirkol: Mourinho, Fatih hocanın bi alt modeli bu anlamda. Fatih hoca şey yapar, böyle direkt girmezdi rakibe ama bağıracağı zaman bağırırdı. Mourinho her yerde yaptı bunu. Her yerde böyle ufak ufak... Yani beklemiyor muyduk? Bir de şöyle bir durum var; bunu oyunun bir parçası olarak... Ben mesela zamanında çok kızardım bu işlere ama oyunun bir parçası olarak da görmek lazım herhalde. Sınırını çizebildiğin sürece... Yani bu nedir? Bunun sınırı iftira atmayacaksın, hakaret etmeyeceksin, kavga çıkarmayacaksın. Bu oyunun bir parçası olarak görürsen... Biz onu yapamıyoruz, her şeyi kişisel algılıyoruz. Kendimi de katarım bunun içine. Bu oyunun bir parçası olarak görürsen... Adam bi parçası olarak görüyor.

MEHMET DEMİRKOL, GALATASARAY DÜŞMANI MI?

🗣️ Mehmet Demirkol: Eşim Galatasaray Divan Kurulu üyesi, etrafımdaki bütün arkadaşlarım Galatasaray Divan Kurulu üyesi, ben Galatasaray Lisesi'nde 9 sene okudum, bütün arkadaşlarım Galatasaray Liseli. Eşyanın tabiatına aykırı. Bunu söyleyenlerin çoğuna Galatasaraylılık dersi veririm.

HEM GÜÇLÜ HEM MAĞDUR 5 KİŞİ

🗣️ Mehmet Demirkol: Türk politikasında ilk 5'te yer alan isimler. Tamamı... Biz bunu ihraç ettik, Trump da öyle, biliyorsun. Bizde ne olursa 10 yıl sonra Amerika'da oluyor.

MONTELLA BAŞARILI MI?

🗣️ Mehmet Demirkol: Sence Türkiye, Avrupa'nın en iyi 8 futbol ülkesinden biri mi?

🎙️ Merve Toy: Hayır.

🗣️ Mehmet Demirkol: Çeyrek finale kaldık işte. Ve bizim tarihimizin en fazla tur geçme rekorunu egale ettik. Yani 2008'de yarı final oynadık ama o zaman bir tur eksikti. Giderken nasıldık? Kalecimiz belli değil, santraforumuz belli değil. İsmail yok, İrfan yok... Savunmada Abdülkerim var başkası yok. Ne diyebilirsin? Finale çıkardık, yok ya! Çıksaydın o zaman.

Kaynak: Rafine TV